• Sepetinizde ürün bulunmuyor.

YÖKDİL Sağlık

 

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı olarak bilinen YÖKDİL Sağlık Bilimleri alanında öğrencilerin bilgisini test eden bir yabancı dil sınavıdır.

YÖKDİL Sağlık alanında uygulanan yabancı dil sınavı olarak, YÖK talimatı ile uygulanmaktadır. Sağlık alanında üniversitede kariyer hedefleyen kişilere, akademik alanda yüksek avantaj sağlamaktadır. YÖKDİL Sağlık, yılda iki kez olmak üzere yazılı olarak gerçekleştirilmektedir. YÖKDİL; İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça olmak üzere birçok yabancı dil kategorisinde girilebilen bir sınav türüdür.

YÖKDİL, belirli bir yabancı dil temeli ve alt yapısı olmayan kişilerin başarılı sonuçlar alabilecekleri bir sınav türü değildir. YÖKDİL ile yüksek başarılar elde edebilmek için, planlı, kapsamlı ve düzenli bir çalışma stratejisi gerektirir. Bu anlamda sınava giren adaylarda, seçecekleri yabancı dile ait bir temelinin ve akademik bilgisinin bulunması gerekir.

 

YÖKDİL Sağlık Bilimleri Sınavına Kimler Girer?

YÖKDİL Sağlık Bilimleri sınavına girmek isteyen adaylarda belirli bir öğrenim koşulu aranmaktadır. 

  • YÖKDİL Sağlık Bilimlerine girebilecek olan adaylar
  • Yüksek lisans öğrencileri
  • Doktora öğrencileri 
  • Öğretim elemanı olarak görev almak isteyen adaylar 
  • Öğretim elemanı olarak görev almak isteyen adaylar
  • Okutman, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve uzman olmak isteyen adaylar
  • Aynı zamanda doçent adayları, doçent ve profesörlerde YÖKDİL Sağlık Bilimlerine girebilir.
  • Lisans programlarının 3.ve 4.sınıflarında okuyan ve üniversitede öğrenimini devam ettirmek isteyen adaylar bu sınava girebilir.
  • Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS) ve Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı’na (DUS) girecek olan adaylar
  • Öğrenimini yurtdışında yapan ve Türkiye üniversitelerine diploma denklik talep eden öğrenciler

 

yukarıda belirtilen kişiler YÖKDİL Sağlık Bilimleri sınavına katılım gösterebilirler.

 

 

YÖKDİL Sağlık Sınavı Ne İçin Yapılır?

YÖKDİL Sağlık Bilimleri sınavının yapılma amaçları şunlardır:

  • Lisans programlarını tamamlayan ve üniversitelerin lisansüstü programlarında öğrenimlerini devam ettirmek isteyen adayların yabancı dil seviyelerini ölçmek
  • Kamu kurum ve kuruluşlarına başvuru yapacak olan adayların dil yeterliliklerini test etmek ve belgelendirmek
  • Öğretim elemanı kadrolarına başvuru yapacak olan doçent ve profesörlerden talep edilen yabancı dil yeterlilik seviyesini ölçmek
  • Üniversiteler tarafından gerçekleştirilecek olan yurtdışı eğitim programlarına katılım sağlamak
  • Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS), Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Sınavı (YDUS) sonuçları ile yapılacak olan yerleşmelerde yabancı dil yeterliliklerini ölçmek

Bu amaçlar doğrultusunda, sınava girmeye hak kazanan kişiler başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden üye girişi yaparak tamamlayabilir.

 

YÖKDİL Sağlık Bilimleri Nasıl Çalışılır?

 

Adaylar YÖKDİL Sağlık Bilimleri sınavına çalışmak için düzenli bir çalışma programına sahip olmaları gerekir. YÖKDİL, yabancı dil altyapısı bulunmayan kişiler tarafından istenen sonuçların alınabileceği veya kısa süreli çalışma sonucunda yüksek puanların alınabileceği bir sınav türü değildir. Bu yüzden YÖKDİL Sağlık sınavına çalışmak için, adayın düzenli ve istikrarlı olması gerekir.

 

YÖKDİL, yabancı kelime bilgisinin ve okuma pratiklerinin test edildiği bir sınavdır. Bu anlamda bol bol yabancı dil parça okumaları yapmalı ve sürekli olarak kelime tekrarı çalışmaları yapılması gerekir. Çalışma programında her gün mutlaka bir veya iki yabancı makale çözümlemesi eklemesi gerekir. Makale okumalarında gramer ve kelime bilgisi geliştirebilir ve paragrafları daha kolay anlaşılabilir.

 

YÖKDİL Sağlık sınavına çalışan adaylar, çalıştıkları gramer konularının peşine soru çözümü yaparak, konuları pekiştirebilirler. Aynı zamanda YÖKDİL Sağlık sınavının büyük bir kısmını oluşturan soru tipleri bölümü için, her soru türünün gerektirdiği teknikleri not alarak düzenli okuma ve soru çözümleri uygulanabilir.

 

 

 

YÖKDİL Sağlık Bilimleri Çalışma Stratejisi

YÖKDİL Sağlık Bilimleri sınavı 80 soru olarak uygulanmaktadır. Bu sınavdan 85 ve üstü bir puan yerine ortalama 55-60 aralığında bir puana sahip olmak için, 80 sorunun tümünü çözmek yerine 44 tane soru cevaplama yöntemini tercih edilebilir. Sınav süresi içinde 80 sorunun tümünü çözmeye çalışan adaylar, sınavın en can alıcı noktası olan paragraf bölümüne gelince performanslarını kaybetme noktasına gelebilir. Aşağıdaki video ile birlikte paragraf sorularının nasıl çözüleceği hakkında bilgi vermektedir.

 

 

YÖKDİL diğer yabancı dil sınavlarından farklı olarak, teknik odaklı ilerlemeye daha uygundur. YÖKDİL çalışırken gramer, zarf, isim cümlecikleri ve bağlaç konuları ile ilgili cümle içindeki teknik ipuçlarını sürekli olarak tekrarlanması gerekir. Bu yöntem  sınav zamanı vakitten tasarruf edilmesini sağlar. Sınavı çalışırken uygulanan teknikler sayesinde, uzun paragrafların tümünü okumak yerine hatırlanılan ipuçları sayesinde doğru seçeneği hızlı bir şekilde işaretlenebilir.

 

YÖKDİL konu dağılımları incelendiğinde, kelime ve paragrafların yanı sıra bağlaç, sıfat ve zarf bilgilerine de yer verilmektedir. Paragraf içinde bağlaç, zarf, sıfat ve tüm gramer bilgilerin kalıcı olmasını sağlamak için bol bol soru çözülmesi gerekir. Soru çözümlerini daha önceki yıllarda YÖKDİL’de sorulan çıkmış sorular üzerinden uygulamanız soru tiplerini anlaşılması  açısından daha avantajlı olabilir.

Yökdil çıkmış sorular linki

 

YÖKDİL sağlık sınavına hazırlanan adaylar, Sağlık Bilimleri alanında günümüze kadar en çok çıkmış olan kelimelerin yazılı olduğu bir defter edinmeleri, çalışma süreçlerine oldukça olumlu katkılar sunabilir.

 

YÖKDİL sağlık kaç puan almak gerekir?

 

YÖKDİL Sağlık Bilimleri sınavından alınması gereken puanlar farklılık gösterir. sınavda toplam 80 soru vardır. Başvurulacak olan alana göre alınması gereken puan değişkenlik göstermektedir, detaylar aşağıdadır.

 

  • Araştırma Görevlisi olarak akademik başvuruda bulunacak olan kişilerde aranan puan koşulu 50’dir. Yani Araştırma Görevlisi olarak üniversite kadrosuna başvuru yapacak olan kişiler 80 soru üzerinden 40 doğru yapması gerekir.
  • Doktora ve Sanatta Yeterlilik programlarına başvuru yapmak isteyen adaylarda en az 55 puan koşulu aranmaktadır. Üniversitelerin Doktora ve Sanatta Yeterlilik programlarına başvuru yapacak olan adaylar 80 soru üzerinden 44 doğru cevap vermeleri gerekir.
  • Doçent ve Profesör olarak öğretim görevlisi kadrolarına başvuru yapacak olan adaylarda minimum 55 puan şartı aranmaktadır. Üniversitelerin Doçent ve Profesör kadrolarına başvuru yapacak olan adaylar 80 soru üzerinden en az 44 doğru yapmaları gerekir.
  • Açıktan üniversite kadrolarına ataması gerçekleşecek olan kişilerde minimum 50 puan koşulu aranır. Aynı zamanda; EUS, DUS ve TUS’a girecek olan adaylarda minimum 50 puan almış olmak şartı aranmaktadır. Bu adayların da 80 soru üzerinden en az 40 doğru cevap vermeleri gerekir.

 

Yökdil sınavında hangi bölümlerin minimum kaç puan alması gerektiği yukarıda vardır.

 

Kursu Satın alanlar

 

 

Bizimle iletişime geçin

 

[contact-form-7 id=”913″ title=”İletişim formu 1″]

 

YÖKDİL sağlık sınavı ne zaman?

 

YÖKDİL sağlık sınavı yılda 2 defa uygulanmaktadır. 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilen en son YÖKDİL sağlık sınavı, 28.08.2022 tarihinde uygulanmıştır. 2022 yılı içerisinde başka bir YÖKDİL sınavı oturumu olmayacaktır. YÖKDİL sınav takvimine göre belirlenen bir sonraki YÖKDİL sağlık sınavı 2023 yılı içinde İlkbahar ve Güz dönemi olmak üzere 2 kez gerçekleşecektir.

YÖKDİL kaç TL 2022?

Akademik kariyer hedefleyen birçok adayın giriş yaptığı YÖKDİL başvuru ücretleri 185 TL’dir. YÖK tarafından belirlenen ve ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi tarafından görüntüleyebileceğiniz başvuru tarihleri aralığında, başvuru ücretlerini ödemeniz gerekir. Başvuru tarihlerinde ücretleri ödenmeyen adayların başvuruları geçersiz sayılmaktadır.

YÖKDİL sağlık ne zaman 2023?

2023 yılına ait belirlenen YÖKDİL sınav takvimi henüz açıklanmamıştır. Bu yüzden net bir tarih verilememektedir. YÖKDİL yılda iki kez güz ve ilkbahar olmak üzere 2 defa uygulanmaktadır. 2023 tarihi için öngörülen İlkbahar YÖKDİL sağlık sınavı tarihi, 12 Mart 2023’tür. 

 

2 Kasım 2022

0 responses on "YÖKDİL Sağlık"

Leave a Message

Tasarım © Ajans ZERO | All rights reserved.