• Sepetinizde ürün bulunmuyor.

YDS Çıkmış Sorular

YDS sınavına girecek olan adayların, YDS 2021 sorularından başlayarak geriye dönük olarak daha önceden sınavda çıkmış olan soruları çözmeleri, sınavda çıkacak soru stillerini kavramaları açısından önemlidir.

 

YDS sınavına girecek adaylar, oldukları pozisyonlardan daha üst sıralara gelmek için girmektedir. YDS sınavına ihtiyaç duyulan alanlar aşağıdadır.

  1. Birinci olarak kamu personeli olup da dil tazminatı almaya hak kazanmak isteyen kamu görevlilerinin girdiği bir sınavdır. 
  2. İkinci olarak yüksek lisans, doktora, doçentlik gibi akademik olarak yükselmek için istenilen bir sınav puan türüdür. 
  3. Üçüncü olarak A grubundan KPSS sınavına giren kişiler tarafından yurt içi ve yurt dışı kurum başvurularında, ilgili kurum tarafından istenildiği durumlarda YDS sonuçlarını kullanılmaktadır. 
  4. Dördüncü olarak TUS, EUS, DUS gibi sınavlara girecek olan adayların dil seviyelerinin belirlenmesi nedeniyle YDS sınavına girmeleri gerekmektedir.
  5. Beşinci olarak diploma denklik işlemlerinde YDS puanına ihtiyaç duyulmaktadır. 

 

Belirttiğimiz nedenlerden dolay YDS sınavına girmek isteyen adayların sınav sistemini anlaması için YDS 2021 soruları, YDS 2020 soruları vb gibi geçmiş dönem sorularını gözden geçirmesi gerekmektedir.

YDS Çıkmış Sorulara Nasıl Ulaşılır?

   YDS çıkmış soruları ÖSYM’nin web sitesinde yayınlanmaktadır. ÖSYM’nin sitesi üzerinden geçmiş tarihli YDS soruları aratılarak YDS 2021 sorularına ve daha eski tarihli çıkmış sorulara ulaşılabilir. Aşağıda geçmiş yıllara ait sınav sorularına ulaşabilirsiniz.

YDS Çıkmış Sorular ve Çözümleri

2021 Çıkmış YDS Soruları

2020 Çıkmış YDS Soruları

2017 Çıkmış YDS Soruları

2016 Çıkmış YDS Soruları

2015 Çıkmış YDS Soruları

2014 Çıkmış YDS Soruları

YDS çıkmış sorular akademik sınavlara hazırlanan bireyler için en önemli dökümanlardır.Hakanhocaking ve ekibi sizlere her zaman en iyisini sunar.YDS 2022 çıkmış sorular,YDS 2021 çıkmış sorular, YDS 2020 çıkmış sorular,YDS ile ilgili tüm bölümler sitemizde mevcuttur. Özellikle eğer sınavı nasıl çözeceğinizi, hangi sorulardan başlayacağınızı, kelime mi yoksa gramer mi gibi tereddütleriniz varsa Hakanhocaking’in online sınav platformuna üye olmalısınız. Artık yds sınavına, yökdil sınavına, ydt sınavına hazırlanan tüm adaylar YDS,YÖKDİL,YDT,TIPDİL çıkmış soruları www.hakanhocaking.com web sitemizden rahatça erişebileceklerdir.

YDS`ye  Nasıl Çalışılır?

SSS

 

1 – YDS zor bir sınav mı?

YDS sınavı için sınava girecek adayın yabancı dil seviyenizin B1 seviyesinde olması gerekmektedir. Sınavda gramer, okuma ve yazma, kelime bilgisi gibi alanlarda sorular sorulması nedeniyle, bu alanlarda sınava girecek adayın yabancı dilini geliştirmesi gerekmektedir. Geçmiş dönem sorularına bakarak YDS sınavının göre zorluk derecesini test edilebilir.

 

2 – YDS hazırlanmak için ne yapmalı

 

YDS sınavında yabancı sınava gireceğiniz yabancı dil düzeyiniz okuma ve yazma, kelime bilgisi ve gramer bilgisi olarak değerlendirilecektir. Bu nedenle bahsi geçen alanlarda çalışma yapmak, bol miktarda geçmiş dönem ve YDS 2021 sorularını çözmek ve konu anlatım videoları izlemek YDS’ye hazırlık sürecinizde size destek olacaktır.

 

3 – YDS kaç ay çalışmalı

 

YDS’ye çalışmak için gerekli olan süre adayın sınava gireceği dil ile ilgili adayın ingilizce seviyesine göre değişir. Yabancı dil adayın seviyesi temel düzeyde ise en az bir yıl yabancı dilini okuma, yazma, kelime bilgisi ve gramer açısından geliştirmelidir. Adayın bol bol pratik yapması gerekmektedir. Dil seviyesi yüksek bir seviyede ise dört ya da beş aylık bilgi güncellemesi yaparak sınavda dilediği puanı alabilir.

 

4 – YDS’ye 3 ayda hazırlanılır mı?

 

Aday YDS’ye hazırlık sürecini ne kadar uzun tutarsa başarılı olma olasılığını aynı oranda yükseltebilir. Sınava girecek adayın yabancı dil seviyesi çok yüksek olsa dahi en az 6 aylık bir çalışma yapılması  gerekmektedir. 3 ay sınava hazırlanmak için yeterli bir süre değildir.

 

5 – YDS’de kaç yanlış bir doğruyu?

  Sınava girilecek dil ile ilgili yeterliliğin ölçülmesi için uygulanan bir sınavdır. Bu nedenle YDS sınavında yanlışların doğruları götürmesi gibi bir uygulama bulunmamaktadır.

Tasarım © Ajans ZERO | All rights reserved.